Koopmans Zelfrijzend bakmeel
0.99

Koopmans Zelfrijzend bakmeel

500 g

Koopmans Zelfrijzend Bakmeel is de beste basis voor zowel zoete als hartige baksels.

  • Beste basis voor zoete en hartige baksels
  • Veelzijdig product

Inhoud en Gewicht

  • 500 g

Contactgegevens

Koopmans B.V.
Antwoordnummer 7204 - 3800 TE Amersfoort

Website
Koopmans.com

Extra informatie

Bak zelf koekjes, cakes, taarten en pannenkoeken en experimenteer met verschillende recepten.

Merk

Koopmans

Land van oorsprong

Nederland

Gebruik

Bakken:
Appeltaart van Zelfrijzend Bakmeel Benodigdheden - 300 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel - 200 g roomboter of margarine - 160 g witte basterdsuiker - 1 kg appels (ca. 6 stuks, bijv. Jonagold of Elstar) - 1 ei - 50 g suiker - 2 à 3 tl kaneel - 75 g rozijnen - 2 el custard of paneermeel - Snufje zout (alles op kamertemperatuur) Keukengerei - Springvorm Ø24 cm - Mixer met deeghaken Oventemperatuur Elektrische oven: 180°C Hetelucht oven: 165°C Gas oven: stand 3-4 Meest geschikte ovenstand: Elektrische oven Bereidingstijd Bereiding: ± 40 minuten Baktijd: 75 minuten Voorbereiden 1. Wel de rozijnen in lauwwarm water (+/- 15 min.) en dep ze droog. 2. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 3. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). Bereid het deeg 4. Roer de 200 g boter zacht in een beslagkom en voeg de 300 g Zelfrijzend bakmeel, 160 g basterdsuiker, snufje zout en 2/3 van het losgeklopte ei toe. 5. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg circa 10 minuten in de koelkast rusten. Bereid de vulling 6. Schil de 6 appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. 7. Meng de appelblokjes met de 50 g suiker, 3 theelepels kaneel en de gewelde rozijnen. Maak de taart 8. Bekleed met 3/4 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm. 9. Strooi 2 eetlepels custard of paneermeel over de bodem. 10. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. 11. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes. 12. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel. 13. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende 1/3 ei. Bakken 14. Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin. 15. Laat de appeltaart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Bereiding

Appeltaart van Zelfrijzend Bakmeel Benodigdheden - 300 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel - 200 g roomboter of margarine - 160 g witte basterdsuiker - 1 kg appels (ca. 6 stuks, bijv. Jonagold of Elstar) - 1 ei - 50 g suiker - 2 à 3 tl kaneel - 75 g rozijnen - 2 el custard of paneermeel - Snufje zout (alles op kamertemperatuur) Keukengerei - Springvorm Ø24 cm - Mixer met deeghaken Oventemperatuur Elektrische oven: 180°C Hetelucht oven: 165°C Gas oven: stand 3-4 Meest geschikte ovenstand: Elektrische oven Bereidingstijd Bereiding: ± 40 minuten Baktijd: 75 minuten Voorbereiden 1. Wel de rozijnen in lauwwarm water (+/- 15 min.) en dep ze droog. 2. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 3. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). Bereid het deeg 4. Roer de 200 g boter zacht in een beslagkom en voeg de 300 g Zelfrijzend bakmeel, 160 g basterdsuiker, snufje zout en 2/3 van het losgeklopte ei toe. 5. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg circa 10 minuten in de koelkast rusten. Bereid de vulling 6. Schil de 6 appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. 7. Meng de appelblokjes met de 50 g suiker, 3 theelepels kaneel en de gewelde rozijnen. Maak de taart 8. Bekleed met 3/4 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm. 9. Strooi 2 eetlepels custard of paneermeel over de bodem. 10. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. 11. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes. 12. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel. 13. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende 1/3 ei. Bakken 14. Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin. 15. Laat de appeltaart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Serveer suggestie

De beste basis voor koekjes, appeltaart en cake etc.

Bewaaradvies

Koel en droog bewaren.

Allergieën

Bevat
Glutenbevattende granen, Tarwe,

Kan bevatten
Eieren, Melk,

Voedingswaarden

Soortper 100 Gram
Energie1412 kJ (333 kcal)
Vet1 Gram
waarvan verzadigd0.1 Gram
Koolhydraten70 Gram
waarvan suikers1 Gram
Eiwitten9.7 Gram
Zout1.4 Gram
Winkelmandje 0 Totaal € 0,00
Product Aantal Prijs Subtotaal
Subtotaal € 0,00
Bonuskorting
Bonuskorting € 0,00
Overige
Totaal door u te betalen € 0,00
Product Prijs
Bonuskorting
Overige
Subtotaal € 0,00
Bonuskorting € 0,00
Totaal door u te betalen € 0,00

Winkelmandje


Je winkelmandje is nog leeg

Start met bestellen
Venster sluiten