Extra informatie
Al meer dan 100 jaar is Dr. Oetker bekend in jouw keuken. Vanaf de basis bakken met bakingredienten tot handige bakmixen en heerlijke toetjes. Een lekkere. Luchtige aardbeien kwarktaart maak je in een handomdraai met de bakmix van dr. Oetker. Zet de aardbeien kwarktaart in de koelkast om op te stijven en voeg daarna nog wat verse aardbeien toe. Binnen no time heb je een lekkere, frisse traktatie. Dr. Oetker biedt plezier voor iedereen!
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Mixen in water of melk:
Benodigdheden: - 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak - 500 g magere kwark - 250 ml slagroom - 60 g boter/ margarine - 300 ml water Keukengerei - Springvorm doorsnede 24 cm - Mixer met gardes - Beslagkom - Steelpannetje Voorbereiden (5 minuten) - Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. - Smelt de 60 g boter in een pannetje. - Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. - Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Taart bereiden (5 minuten) - Doe 300 ml water (handwarm, +/- 30°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct uit de koelkast. - Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa. - Schenk het taartmengsel over de bodem. - Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast. Versieren ( 5 minuten) - Versier eventueel met vers fruit, zoals aardbeien.
Bereiding
Benodigdheden: - 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak - 500 g magere kwark - 250 ml slagroom - 60 g boter/ margarine - 300 ml water Keukengerei - Springvorm doorsnede 24 cm - Mixer met gardes - Beslagkom - Steelpannetje Voorbereiden (5 minuten) - Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. - Smelt de 60 g boter in een pannetje. - Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. - Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Taart bereiden (5 minuten) - Doe 300 ml water (handwarm, +/- 30°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct uit de koelkast. - Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa. - Schenk het taartmengsel over de bodem. - Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast. Versieren ( 5 minuten) - Versier eventueel met vers fruit, zoals aardbeien.
Serveer suggestie
Snijd na het opstijven van de taart met behulp van een mes de taart los van de rand. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.
Allergieën
Bevat
Glutenbevattende granen,
Lactose,
Melk,
Tarwe,
Kan bevatten
Eieren,