Extra informatie
De paddenstoel cakejes van Koopmans zijn perfect voor een middag cupcakes bakken met kinderen. De cakejes zijn eenvoudig te maken en kunnen bijna niet mislukken: ideaal dus voor jonge bakkers! Volg de instructies op de verpakking en bak heerlijke cupcakes die er ook nog eens mooi uitzien. In de box vind je een glazuurmix en de benodigde decoraties. Wil je de cakejes nog feestelijker maken? voeg dan een handje sprinkles toe aan het beslag en versier de cupcakes met extra kleurrijke decoraties.
Land van oorsprong
Hongarije
Gebruik
Bakken:
Bereidingswijze: Voorbereiden 1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bereid het beslag 2. Klop met de mixer de boter zacht en romig in een beslagkom. 3. Voeg de cakemix en de 2 eieren in één keer toe. 4. Mix het geheel op de laagste stand in een halve minuut tot een glad beslag (niet luchtig kloppen). Maak de cakejes 5. Zet de 13 bakvormpjes op de bakplaat en zorg dat ze voldoende tussenruimte hebben (3-5 cm). 6. Verdeel het beslag over de vormpjes met 2 kleine eetlepels. Zorg dat het beslag onder de rand (5 mm) van het bakvormpje blijft. Bakken 7. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cakejes in 13-18 minuten gaar en goudbruin. Laat ze buiten de oven afkoelen. Decoreren 8. Doe de glazuurmix en 1 eetlepel water in een schaaltje en roer dit tot een glad en stevig glazuur (zie tips). 9. Bestrijk met de achterkant van een eetlepel een cakeje met het glazuur en leg direct daarna de witte stippen op het glazuur, zodat er mooie paddenstoeltjes ontstaan.
Bereiding
Bereidingswijze: Voorbereiden 1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bereid het beslag 2. Klop met de mixer de boter zacht en romig in een beslagkom. 3. Voeg de cakemix en de 2 eieren in één keer toe. 4. Mix het geheel op de laagste stand in een halve minuut tot een glad beslag (niet luchtig kloppen). Maak de cakejes 5. Zet de 13 bakvormpjes op de bakplaat en zorg dat ze voldoende tussenruimte hebben (3-5 cm). 6. Verdeel het beslag over de vormpjes met 2 kleine eetlepels. Zorg dat het beslag onder de rand (5 mm) van het bakvormpje blijft. Bakken 7. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cakejes in 13-18 minuten gaar en goudbruin. Laat ze buiten de oven afkoelen. Decoreren 8. Doe de glazuurmix en 1 eetlepel water in een schaaltje en roer dit tot een glad en stevig glazuur (zie tips). 9. Bestrijk met de achterkant van een eetlepel een cakeje met het glazuur en leg direct daarna de witte stippen op het glazuur, zodat er mooie paddenstoeltjes ontstaan.
Serveer suggestie
Tips & Variaties. - Als het glazuur te dik is, doe er dan voorzichtig nog een druppel water bij. - Als het glazuur te dun is geworden, maak het dan wat steviger door er wat poedersuiker aan toe te voegen.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.
Allergieën
Bevat
Glutenbevattende granen,
Melk,
Tarwe,
Kan bevatten
Eieren,