Extra informatie
Samen maken we de lekkerste gerechten met de vertrouwde smaak van vroeger. Jij kookt en wij leveren de beste kruiden en specerijen. We waarborgen niet alleen de beste kwaliteit.
Kip wordt veelvuldig gebruikt in verschillende gerechten. Verstegen heeft hiervoor zorgvuldig een mix opgesteld van verschillende kruiden en specerijen voor een perfecte smaaksensatie voor je kip. Met deze heerlijke mix maak jij van elk kipgerecht een feestje, of je nu een hele kip grilt, kipfilet bakt of kippenpoten braadt. Daarnaast grijp je met deze grote voorraadverpakking ook nooit mis en heb je altijd voldoende kruiden mix in huis.
Benodigdheden (voor 4 personen):
- 500g kip(dij)filet of 1kg drumsticks/kippenpoten of een hele kip
- Voor de kip(dij)filet gebruik je 1 eetlepel kruidenmix en voor de drumsticks/kippenpoten of de hele kip gebruik je 2 eetlepels kruidenmix
Bereidingswijze: wrijf de kip naar keuze in met de kruidenmix en laat het even intrekken. Verhit een koekenpan met (olijf)olie en bak de kip op matig vuur aan beide kanten goudbruin tot het gaar is. Kip met bot wordt het lekkerst in de oven op 180graden. Een hele kip is gaar in ca. 50 tot 70 minuten. Kippenpoten zijn in de oven in ca. 30 a 45 minuten gaar.
Variatietip: serveer de kip met appelmoes, patat/friet en een frisse salade.
Eet smakelijk!
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Meerdere bereidingsinstructies, zie etiket:
Benodigdheden (voor 4 personen): 500 g speklapjes, ca. ½ el (10 g) Verstegen mix, 2 el (olijf)olie.
Bereidingswijze: wrijf de speklapjes in met de Verstegen mix en laat het even intrekken.
Verhit een braad- of koekenpan met de (olijf)olie en bak de speklapjes op matig vuur in
ca. 20-25 min knapperig. Voor de BBQ: wrijf de speklapjes in met de mix en laat even intrekken.
Rooster de speklapjes in ca. 10-15 min knapperig.
Bereiding
Benodigdheden (voor 4 personen): 500 g speklapjes, ca. ½ el (10 g) Verstegen mix, 2 el (olijf)olie.
Bereidingswijze: wrijf de speklapjes in met de Verstegen mix en laat het even intrekken.
Verhit een braad- of koekenpan met de (olijf)olie en bak de speklapjes op matig vuur in
ca. 20-25 min knapperig. Voor de BBQ: wrijf de speklapjes in met de mix en laat even intrekken.
Rooster de speklapjes in ca. 10-15 min knapperig.
Serveer suggestie
Variatietip: snijd de gekruide speklapjes in blokjes en bak ze tot ze knapperig zijn. Voeg de spekblokjes toe aan een hartige taart voor een heerlijk ovengerecht.
Bewaaradvies
Koel, donker en droog bewaren.